Már tudod hol síelsz vagy snowboardozol? És mik a feltételek? Mi a helyzet a felvonók jegyáraival? Ezeket a dolgokat jóval korábban tisztáznod kell, mielőtt nyaralni indulsz a síszezonra.

Akár az országban, akár külföldön tartózkodsz, kötelezően fel kell készülnöd a felvonó bérletek áraival, a létesítmények munkaidejével, a bérletek vásárlási lehetőségeivel. Ezeket a paramétereket általában a szezon elején vagy röviddel azelőtt frissítik.

Jobban jársz, ha korábban foglalsz

A téli sportok gyakorlása külföldön olcsóbb lehet, ha jóval a síszezon kezdete előtt foglalsz. Ha azonban nincs lehetőséged egy hosszú külföldi nyaralásra, akkor követheted a nagyobb üdülőhelyek helyi szállodáinak ajánlatait.

Néhány szállás sícsomagot kínál a szezon kezdete előtt, még akkor is, ha nem világos, hogy mennyi hó lesz. Azt is választhatod, hogy a városhoz közeli pályát használod. Ugyanez a szabály érvényes itt is – előre tudod, hogy milyen lehetőségek vannak a szállásra és milyen árakat alkalmaznak.

A parkolási szabályok gyakran változnak, ezért kérdezd meg, van-e parkoló a felvonó közelében, és milyen lehetőségek vannak arra.

Ha nincs saját felszerelésed, bérelhetsz egyet. A nagy üdülőhelyek kínálnak ilyet, de az árakról is tájékozódnod kell, hogy megbecsülhesd, mennyibe fog kerülni. Foglaláskor kérdezd meg, van-e kedvezmény a berendezés kölcsönzésére.

A hegyekben nagyon fontos a szabályok betartása. Mindig a kijelölt pályákat használd, ugyanis csak így biztosíthatod azt, hogy a szórakozásod maradéktalanul teljesül, és nem kerülsz bajba!