Hogyan lehet megőrizni a bőr egészségét nyáron?

A nyár a pihenés, a tenger, a medencepartik és a kellemes társaságban eltöltött esték ideje. Röviden: a nyár a kellemes érzelmek ideje.

Ezzel együtt azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a nyári szezon egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel a megjelenésért, így élvezhetjük az egészséges és szép bőrt. Ideértve az optimális hidratálást és fokozott védelmet az UV napsugarak ellen.

A hosszabb szabadban töltött órák, valamint a forró, száraz vagy párás levegő káros hatással lehetnek a bőrre. Éppen ezért nyáron kicsit nagyobb figyelmet kell fordítanunk a bőrünkre, és meg kell tennünk a szükséges intézkedéseket, hogy egészséges, sima, rugalmas és gyönyörű maradjon.

A magas faktorszámú fényvédő krém rendszeres alkalmazása, valamint a test jó hidratálása a legtöbb ember számára egyértelmű. Ezzel párhuzamosan azonban más lépések is megtehetők a bőr védelmére nyáron.

Hogyan lehet megőrizni szép bőrt nyáron?

Sima és szép bőr megőrzése nyáron könnyebb, mint gondolnánk. Ehhez be kell tartanunk néhány könnyen követhető szabályt.

A szép bőr érdekében ne vigyük túlzásba a sminket! A melegebb és forróbb nyári napokon a sok smink alkalmazása kétélű kard lehet.

A fokozott izzadás elkenheti a sminket, és a bőr pórusainak eltömődéséhez vezethet. Ez viszont előfeltétele a csökkent légzésnek és a bőrfertőzések kialakulásának fokozott kockázatának.

Nyáron csökkentsük a sminket, hogy élvezhessük a friss és gyönyörű bőrt. Használjunk könnyebb növényi változatokat.

Hámlasszuk gyakrabban bőrünket! A fényvédő fontos, hogy megvédje a bőrt a káros ultraibolya sugaraktól. Az izzadsággal való kombinációja azonban a pórusok nem kívánt eltömődéséhez, valamint pattanások és mitesszerek kialakulásához vezethet.

Ezért nyáron a szokásosnál kissé gyakrabban kell hámlasztani a bőrt. Ez azonban nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor leégést kapott.

Normál körülmények között jó heti 1-2 alkalommal hámlasztani, de nem többet. Ha túlzásba visszük ezt az eljárást, akkor az ellenkező hatást érhetjük el, mivel a túlzott hámlás repedezett, száraz és pikkelyes bőrt eredményez.