Hogyan kerüljük el az éjszakai horkolást?

A minőségi alvás hiánya minden szervezet működésében zavarokhoz vezet, és „bónuszként” reggelre egy ingerlékeny, savanyú ember lesz a végeredmény.

Annak érdekében, hogy valaki ne horkoljon, beállíthatja alvási környezetét, segíthet neki megváltoztatni alvási szokásait, és életmódbeli változtatásokat javasolhat, hogy mindenki jól aludhasson.

Lépések, amelyeket megtehetünk

Az alvási környezet szabályozása

A háton fekvés hatására a nyelv töve és a lágy szájpadlás hozzáér a torok hátsó részéhez, ami vibráló hangot okoz. Az egyik oldalon való alvás segíthet megelőzni ezt. A háton való alvás elkerülése érdekében használjon párnát a teste mögött. Megtartja a teste, és nem engedi, hogy a hátára forduljon.

Egy másik megfelelő eszköz a pizsama hátuljára varrt néhány teniszlabda, amely szintén megtartja a testet.

Csökkentse a testsúlyát

A fogyást fáradtság és állandó kimerültség követi. Ez a módszer akkor hasznos, ha a súlygyarapodás a nyak körüli zsírszövet növekedésével jár, ami befolyásolhatja a torok belső átmérőjét és horkolást okozhat.

Kerülje az alkoholt

Az alkohol és a nyugtatók csökkentik a torok hátsó részén található izmok tónusát, ami növeli a horkolás kockázatát. Az alkoholfogyasztás súlyosbíthatja a horkolást, vagy olyan embereknél is előidézheti, akik általában nem horkolnak.

Hidratáljon

Igyon sok folyadékot. Az orrban és a szájpadlásban lévő váladék jelentősen megvastagszik és nehezen távolítható el, ha kiszárad, és ez horkoláshoz is vezethet.

Tartsa nedvesen a hálószobát párásítóval

A száraz levegő irritálhatja az orrot és a torkot, és éjszakai orrdugulást, horkolást okozhat. Ha a horkoló személynek problémái vannak a duzzadt orrszövetekkel, ez segíthet abban, hogy bekapcsolt párásító mellett aludjon. A nedves levegő egész éjszakán át való fenntartása elősegítheti a jobb alvást és tökéletes megoldás lehet horkolás ellen.

Hagyja abba a dohányzást (ha dohányzik)

A dohányzás gyakran krónikus garat- és légcső gyulladást okoz, falaik megduzzadnak és csökkentik a garatizmok tónusát. Ez viszont összehúzza a légutakat, és fokozza a horkolást.

Cserélje ki a párnát

Ha napközben jól érzi magát, de minden este el van dugulva az orra, az ok a párnában lehet. Nagyszámú porszemcsét, atkát és egyéb potenciális allergéneket halmoz fel benne, amelyek alvás közben irritálják az orrnyálkahártyát, megduzzad és fokozza annak elválasztását.

Félévente cserélje ki a párnát, hogy minimalizálja benne az allergének jelenlétét. További intézkedések közé tartozik a por rendszeres tisztítása a helyiségben (beleértve a falakat és a mennyezetet is), valamint a házi kedvencek bejutásának megakadályozását a hálószobába.

Énekeljen vagy játsszon harmonikán

Az éneklés jótékony hatással van a horkolásra. Erősíti a torok izmait, befolyásolja a légzést és a rekeszizom működését. Gyakorlatilag minden fúvós hangszer segíthet a horkolás megszüntetésében.

Ha te is a horkoló emberek közé tartozol, aggodalomra semmi ok. A horkolás irritáló, de nem életveszélyes betegség.