Mit nem illik esküvőre felvenni, ha vendégek vagyunk

Van aki szeret esküvőkre járni, és van aki nem. A nők többsége igen, és hosszas tervezés előzi meg, hogy milyen is legyen majd az a ruha, amit a legjobb barátnő, unokatestvér, esetleg a testvér nagy napján fog viselni.

Ugyanolyan lelkesen mennek kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűr és pedikűröshöz mint maguk a menyasszonyok; és ha már volt esküvője elábrándozik az emlékeken; ha pedig nem, akkor azon, hogy milyen is lesz majd az övé.

Mit is vegyek fel?

Ez a kérdés szinte mindenkiben felmerül. Ezt vesszük most sorra, mert az öltözködéssel komoly hibát véthetünk, és kényelmetlen helyzetbe kerülhetünk. Fehéret semmiképpen nem illik felvenni, hiszen az a menyasszony színe.

A kis fekete koktélruha is remekül mutat rajtunk egy délutáni eseményen, netán egy könnyed színházi estén, de esküvőre nem való.

Szintén nem jöhet szóba a nadrágkosztüm, bármilyen elegáns is, inkább egy meetingre illik semmint esküvőre.  Hiányos vagy kirívó öltözéket se viseljünk, ne felejtsük el, hogy ez nem a mi napunk,hanem az ifjú páré.

De mit is vegyünk fel akkor? Színeset nyugodtan felvehetünk,kivéve pirosat mivel az az új asszony színe. A fenti tiltólistás ruhákon és színeken kívül gyakorlatilag bármit felvehetünk ami elegáns és jól érezzük magunkat benne.

Általában véve a protokoll azt mondja,hogy más ruhát kellene felvennünk a polgári esküvőre és mást a lakodalomra, de nem mindenki engedheti meg magának,hogy két elegáns ruhát vigyen magával.

Ha ez nem okoz gondot, akkor egy alkalmas pillanatban öltözzünk át valahol. Ha csak egy ruhát tudunk vinni, akkor pedig ne aggódjunk ezen és inkább érezzük jól magunkat.