A gépkölcsönzés egy nagyszerű lehetőség, amit igenis érdemes kihasználni

Az idősebb generáció tagjai ugyan még nem teljesen értik a gépkölcsönzés előnyeit, a fiatalabbaknál viszont már érzékelhető egyfajta változás. Ők felismerték, hogy a kölcsönzés nem azt jelenti, hogy nem tudnak megvásárolni egy eszközt, hanem azt, hogy nincs szükségük a megvásárlásra, mivel évente csak néhány alkalommal használják.

Nem kell bajlódniuk a tárolással és a karbantartással, a munka elvégeztével ugyanis a választott gépkölcsönző munkatársai elviszik a gépet az otthonukból. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ez a szolgáltatás hozzáférést biztosít a legújabb technológiákhoz és modellekhez, amely nem csak a munka hatékonyságát növeli, hanem hozzájárul a költségtudatos gazdálkodáshoz is.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy egyre több gépkölcsönző nyílik az országban, különösen a főváros területén. A gépkölcsönző Budapest kifejezést a keresőbe beírva a Google több ezer találatot dob fel, amelyet tovább szűkíthetünk, ha egy olyan konkrétabb kifejezést használunk, mint amilyen például a gépkölcsönző Csepel.

Mi egyébként a gépkölcsönző Csepel területén használatával bukkantunk rá a BPGép-re, amely vállalkozástól a festékszórótól kezdve az ipari fűnyíró traktoron át a profi kárpittisztító berendezésig szinte minden bérelhető.

Mire kell figyelni, amikor gépet kölcsönzünk?

Az első és legfontosabb a választott berendezés műszaki állapotának és a biztonsági jellemzőinek ellenőrzése, hogy meggyőzödjünk arról valóban hatékony munkát lehet-e vele végezni.

Egy motoros fűrésznél például minden használat előtt ellenőrizendő a lánckenő-olaj mennyisége, valamint a lánc feszessége, hiszen a laza láncot munka közben ledobhatja a gép, a túl feszeset pedig el is szakíthatja.

Végül fontos a még a szerződés részletes áttekintése, beleértve a kauciót, a bérlési időszakot, és a gép visszaszolgáltatásának feltételeit. Továbbá a szervizelés és a karbantartás felelősségének tisztázása, illetve a sérülések vagy meghibásodások esetén követendő eljárások ismerete szintén kulcsfontosságú.

Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy például a kikölcsönzött betonmaró használata közben tapasztalható kopása bele van-e kalkulálva a bérleti díjba, vagy plusz költségként kerülhet felszámolásra a bérlést követően.