Bitcoinban ad fizetést egy japán cég

A japán GMO Internet Group internetszolgáltató bejelentette, hogy hamarosan bitcoinban fizeti ki alkalmazottai fizetésének egy részét. A több, mint 4000 dolgozót foglalkoztató cég ezt a kriptovaluta terjedésének és fejlődésének sebességével magyarázza.

A dolgozók számára nem kötelező a részvétel a programban. Azok, akik szeretnének bitcoint kapni, a fizetésükből 10000 és 100000 japán jen (kb. 23000-230000 Ft) közötti mennyiséget válthatnak minden hónapban erre a kriptopénzre. A GMO a döntést 10%-nyi bónusz összeggel is támogatja.

A japán törvények nem teszik lehetővé, hogy a dolgozók fizetését jenen kívül bármi másban kapják. Így a bitcoint választó alkalmazottak továbbra is jenben kerülnek kifizetésre, majd a fizetésükből veszi meg a cég a kriptovalutát.

Web hoszting szolgáltatástól kriptopénzekig

A GMO Internet Group japán egyik legnagyobb internet cége, mely szolgáltatásai között hagyományosan megtalálható a web hoszting, a cloud hoszting, az e-kereskedelem, a biztonsági és fizetési megoldások. Hozzá tartozik a világ legnagyobb FX kereskedelmi platformja, van online hirdetési-, mobilszórakoztatási- és internet média üzletáguk is.

A GMO idejében felismerte a bitcoin és a többi kriptopénz nyújtotta lehetőségeket, 2017. májusában bitcoin kereskedelmi platformot is nyitott. Nemrég pedig bejelentette a kriptopénz bányászási szolgáltatását, melyet Európából fog működtetni.

Az Észak-Európában elhelyezni kívánt bányászközpontok fokozatosan növekednek majd a kívánt szintig. A GMO egy félvezetőgyártóval is társul, akikkel 7 nanométeres bányászchipeket gyártanak az új szolgáltatáshoz. Ezek a chipek már 2018 első felében munkába állnak a bányászatban.

A cloud mining szolgáltatás lényege, hogy a vásárlók bányász kapacitást vásárolhatnak az ilyen szolgáltatást nyújtó vállalatoknál. A bitcoin bányászat a szolgáltatást nyújtó cégnél (ez esetben a GMO-nál) történik, majd a felhasználók a megvásárolt kapacitásuk arányában részesedést kapnak a bevételből. Több ilyen szolgáltató is eltűnt a vásárlók pénzével az elmúlt időszakban, így a vásárlók óvatosak a cloud mininggel kapcsolatosan. A GMO megbízhatóságával, s a kifejleszteni kívánt szuper erős bányász chippel várhatóan jelentős szeletet hasíthat ki a cloud mining piacból.