Így lehet megőrizni a bőrünk egészségét nyáron is

A bőrünk egészsége nagyon fontos, emiatt különös tekintettel kell lennünk rá. Főleg a nyári időszakban kell védeni, ehhez található pár hasznos tanács ebben a cikkben.

Viseljünk fényvédőt és kiegészítőket

A fényvédők és a kozmetikumok önmagukban ideálisak a bőr védelmére a forró nyári napsütéstől. Ezek azonban nem teljesen elegendőek. A ruházat is itt segít, ide tartoznak a sapkák, UV -védelemmel ellátott napszemüvegek és vastag, de lélegző szövetű ruhák.

Mindig viseljünk széles karimájú kalapot és védőszemüveget, amely nem engedi be a káros napfényt (lehetőleg UV-400 tanúsítvánnyal). Válasszunk kényelmes, sötét és vastag szövetű ruhákat, amelyek tovább akadályozzák az UV -sugarak behatolását.

Használjunk sminket fényvédővel

A tökéletes sminkre egy réteg fényvédő kenése nem feltétlenül a legjobb ötlet az arcbőr védelmére. Azonban meg kell védenünk az arcot az UV sugarak hatásaitól. Jól jön a fényvédő krém, például UV porok, fényvédő krémek vagy legalább 30-as fényvédő faktorú UV -hidratáló krém.

A szakértők növényi alapú sminket javasolnak, mivel a kozmetikumokban használt növények többsége további természetes védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen.

A szép bőr érdekében rendszeresen vigyünk fel hidratáló krémet

Bár egyeseknek meglepő, télen szárazabb a levegő, mint nyáron. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyári szezonban el kell dobnunk a párásítókat.

Éppen ellenkezőleg, a nyári szezonban a bőr rendszeres hidratálása ugyanolyan fontos, mint a téli szezonban. A legjobb eredmény érdekében használjunk világosabb opciókat, amelyek lehetővé teszik a bőr lélegzését, és nem okoznak nem kívánt kellemetlenségeket.