A praktikus irattárolás ma már nem lehetetlen

A gyűrűs dosszié a praktikus irattárolás egyik legkedveltebb eszköze. Ha az íróasztalon és a fiókban halomban álló papírok helyett szeretnénk rendezett körülményeket teremteni, vagy különböző céloknak megfelelően gyűjtenénk a nyomtatványokat, akkor itt az ideje beszerezni néhány nagyszerű kelléket.

Attól függően, hogy milyen feladatok elvégzését tervezzük, számos gyűrűs dosszié közül választhatunk. Ha tudjuk, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű dokumentumot kell lefűznünk és leginkább a polcon tároljuk ezeket, akkor érdemes a nagyobb gerinc szélességgel gyártott, kihúzó lyukkal rendelkező típust választani. 

Gyűrűs dosszié számos színben és méretben kapható

A megnyerő színekben kapható gyűrűs dosszié jó hatással vannak a hangulatunkra is. Ez a tényező pedig egyáltalán nem elhanyagolható a napi 8 órás munkavégzés során. A színek másik előnye a vizuális szelektálás, így ha például zöld dossziéban gyűjtjük a szerződéseket, kékben pedig a számlákat, értékes időt spórolhatunk magunknak azzal,  hogy rögtön a megfelelő mappáért nyúlunk a szükséges nyomtatványért.

Szinte hihetetlen, de ezek az eszközök akár 2 kg papírt is képesek biztonságosan raktározni, és közben attól sem kell tartanunk, hogy maximális kapacitás mellett a fém szerkezetek tönkremennek. A gyártók ugyanis alapos tesztelésnek vetik alá a termékeket, amelyek így több ezer használat után is strapabírók maradnak. 

Tanuláshoz, prezentáláshoz rendelkezésre áll kisebb, hordozható gyűrűs dosszié is. Előnye, hogy rendkívül könnyű, PP polifoam anyagból készül, mesés színekben, lekerekített sarkakkal, színben is passzoló lefogató gumival kapható, így már az első pillanattól garantálja a dekoratív megjelenést.

A gyűrűs dosszié legfőbb előnyei a következők:

  • biztonságos irattárolás
  • praktikus rendszerezés
  • kedvező ár
  • hosszú távon is megbízható minőség
  • esztétikus megjelenés
  • segíti az iratok gyors visszakereshetőségét
  • helyet spórol az irodában és otthon

Bár a legtöbb dokumentumot ma már digitálisan tároljuk, ha az online felület valamilyen oknál fogva nem elérhető (áramszünet, elfelejtett jelszó, szabadságon lévő kolléga stb.), a papíron tárolt iratok még mindig egyszerűen visszakereshetők.