Tudnivalók az asztrológiáról?

Asztrológiának nevezzük a csillagok helyzetének és mozgásának, valamint a földi emberekre és eseményekre gyakorolt ​​hatásuk tanulmányozását.

Ez a szó a görög ἀστρολογία (asztrológia) szóból származik, ami a csillagokkal foglalkozó tanulmányt vagy tudományt jelenti.

Az asztrológia hiedelmek és babonák halmazán alapul, ennek megfelelően a csillagok mozgásának értelmezése alapján a földi események megismerhetők és megjósolhatók, mert valamilyen módon összefüggenek a valóságunkkal.

Kezdetben az asztrológiát még tudományos szinten is akadémiai tudományágnak tekintették. De a fizika és a csillagászat felfedezései és evolúciója háttérbe szorította.

Manapság az asztrológiát a tudományos közösség áltudománynak vagy egyszerűen babonának tekinti. Nem képes igazán megmagyarázni az univerzum jelenségeit. Ezenkívül nem találtak tudományos módszert annak magyarázatára, hogy a csillagok hogyan hatnak az emberekre és a történelemre.

A történelem során azonban számos kultúra, például az indiai, a kínai, a maja vagy az azték, kifejlesztett rendszereket az események előrejelzésére az asztrológia és a csillagok megfigyelése alapján.

Az asztrológia ma nagyon népszerű alkalmazása, a horoszkóp, ennek megfelelően a csillagok születéskori helyzetének ismeretében előre megjósolható az ember személyisége, élettörténete.

Asztrológia és a csillagászat

A csillagászat és az asztrológia kezdetben szinonim fogalmak voltak. Mindketten halványan utaltak a csillagok tanulmányozására.

A reneszánsz idején azonban a racionalista gondolkodás túlsúlya miatt szakadás volt a csillagászat és az asztrológia között.

A csillagászat mellett a csillagokat, mozgásukat és a rájuk ható törvényszerűségeket tanulmányozó tudomány ma is ismert. Míg az asztrológiát hiedelmeken és babonákon alapuló áltudománynak tekintik, amely azt vizsgálja, hogy a Csillagok mozgása hogyan hat az emberek életére, és hogyan vált ki bizonyos földi eseményeket.

Horoszkóp ikonok

Az asztrológiában tizenkettő csillagjegy ismert. A zodiákus szimbólumokat a Nyugat csillagjegyei szerint a Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és Halak néven ismert különböző csillagképekhez kapcsolják.

Az asztrológiai tudomány szerint minden ember e jelek valamelyikének hatása alatt születik, amely meghatározza személyiségét és életvitelét.

A csillagjegyek jellemzői röviden:

 • Kos: Ez egy olyan jel, amely bátorsággal és vezetői képességgel rendelkezik. Nem túl érzelmes.
 • Oroszlán: Nagyon tehetséges és türelmetlen jegy.
 • Nyilas: Szabadságszerető, túlságosan hisz a babonákban.
 • Ikrek: Könnyen tud alkalmazkodni a környezetéhez, elég beszédes.
 • Mérleg: Meglehetősen méltóságteljes és kissé határozatlan jegy.
 • A Vízöntő egy olyan jegy, aki szeret egyedül lenni.
 • Bika: A legambiciózusabb, minden akadályt lerombol, hogy megkapja, amit akar.
 • Szűz: Mindennek megszállottja, és önmagáért aggódik.
 • Bak: Féltékenységi rohamairól ismert,  melegvérű és nagyon határozott természetű.
 • Rák: Óvatos és nagyon ragaszkodó természetű. Bármilyen környezetben megszereti az embert.
 • Skorpió: Minden környezetben, amelybe belépnek, magukra vonják a figyelmet és nagyon ellenállnak a fájdalomnak.
 • A Halak a legérzelmesebb jegy. Titokzatos légkört teremtenek az emberek számára.