Okos játékok és hordható kütyük

A gyerekek számára a technológia a mindennapi élet természetes velejárója. Egyre elmosódnak a határok az internethez csatlakoztatott és a hagyományos játék vagy kütyü között.

A csatlakoztatott játékok és hordható kütyük előnyeinek, költségeinek és adatkapcsolatainak megértése a szülői nevelés fontos szempontja. Míg a gyerekek gyakran gyorsan megértik, hogyan működnek ezek a dolgok, útmutatásra van szükségük a biztonságos és egészséges használatukhoz.

Az elmúlt évben ezek a csatlakoztatott játékok módot kínáltak arra, hogy a játékot az otthonon kívülre is kiterjesszék, ugyanakkor hangsúlyozták annak fontosságát, hogy mi történik a mi (és gyermekeink) adatainkkal ezeken az eszközökön.

Intelligens hangszórók

Egy új eszköz, amely egyre népszerűbb és hasznosabb az otthonokban, az intelligens hangszórók. Ezek nem csak zenét játszanak le, hanem beépített hangvezérléssel is rendelkeznek.

Az intelligens hangszórók megmondják, milyen az időjárás, felolvashatják a szöveges üzeneteket, valamint beállíthatják az időzítőket. Ez nagyon hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor nem szeretné használni az okostelefonját – például amikor a főzés és a kezek liszttel vannak borítva. Hasznos és észrevétlen módja annak, hogy a gyerekek kapcsolatba lépjenek az online információkkal.

Okosórák

A hordható eszközök, például az okosórák népszerűsége az utóbbi időben nőtt. Míg a felnőtteket vonzzák a Garmin és a Fitbit sportkövető funkciói és az Apple Watch intelligens interakciói, vannak olyan órák is, amelyek a gyerekek piacát célozzák.

Az okosórák általában kiterjesztik más eszközökben, például okostelefonokban található funkciókat, és elérhetővé teszik őket a gyermek csuklóján. Letölthető alkalmazásokat kínálnak, amelyek ugyanazokat a feladatokat hajtják végre az óra képernyőjén, mint a nagyobb eszközökön.

De természetesen ezek az eszközök is nyomon követik mozgásunkat és egészségi állapotunkat, így egy kicsit nagyobb körültekintésre van szükségünk, amikor okosórát választunk gyerekeknek.

A szülői felügyelet is ugyanúgy működik, az Apple és a Google alkalmazásboltjai a megfelelő eszközökhöz besorolási rendszerrel és szigorú beküldési irányelvekkel rendelkeznek az alkalmazásokhoz.

Összekapcsolt játékok

A legnagyobb játékok közül sok, amelyet gyermeke születésnapjára és karácsonyára szeretne, tele lesz technológiával, és akár okostelefonhoz vagy internethez is csatlakozhat.

Ez azt jelenti, hogy tisztában kell lennie azzal, hogy pontosan mit csinál egy játék, mielőtt átadja azt gyermekének, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos.

Virtuális és kiterjesztett valóság

A virtuális valóság (VR) egy nagy új trend a játékok terén. Számos lehetőség van. Bár ezek közül a játékok közül sok a tinédzsereknek és az idősebb játékosoknak szól, még mindig van néhány ragyogó, életkoruknak megfelelő játék a fiatalok számára.

A VR fejhallgatók a szemen és a fülön viselhetők, és lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy belépjenek egy virtuális 3D-s világba, amely gyakran, de nem kizárólagosan interaktív játék. A fejhallgató követi, hová néz a gyermek, így reagálva tudja mozgatni a játékon belüli kamerát.

A dolgok internetje (IoT)

Az IoT a gyűjtőfogalom, amely az intelligens mosógépekre és hűtőkre, okostévékre, a házat figyelni képes kamerákra és az otthoni hálózatra csatlakoztatott egyéb eszközökre utal.

Az intelligens készülékek és eszközök csatlakoznak az internethez, hasonlóan a számítógépéhez, ami azt jelenti, hogy akkor is vezérelheti őket, ha éppen nincs otthon, hogy elindítsa a mosási ciklust vagy bekapcsolja a fűtést. Az ötlet az, hogy végül képesek lesznek beszélni egymással. Ez azonban még mindig távol áll, mivel a különböző gyártók számos protokollt használnak.