Ez egy igazán finom és egészséges étel, mindenkinek ajánlott elkészíteni.
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt oldalas
- 40 dkg tarkabab
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej hagyma
- 4 szál sárgarépa
- 4-5 cikk fokhagyma
- 15 dkg kukorica
- 1 csokor kapor
- 2-3 babérlevél
- pirospaprika, bors
- 3-dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A beáztatott babot egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlevéllel együtt annyi vízzel, ami ellepi ,amíg fő, a hagymát apró kockákra vágom, az olajban megdinsztelem. Szórok rá pirospaprikát, a vékony szálkára vágott savanyú káposztát és a sárgarépát.
Belekeverem, így párolom fedő alatt 5 percig. Ezután hozzátöltöm a babhoz, hozzáadom a kolbászt, a kukoricát, az apróra vágott kaprot, töltök még rá vizet, és fedő alatt főzöm, amíg a kolbász is meg nem főtt.
A lisztből és tejből habarást készítek, és beletöltöm a fazékba, ha kell, utána sózok, borsozok és ecettel savanyítom. Még 2-3 percet főzöm és fedő alatt, majd 15-20 percet hagyom tűz nélkül, hogy az ízek összeérjenek, és már tálalom is.