5 eset, amikor szükségünk van vízvezeték szerelőre

Vannak olyan vízvezeték meghibásodások, melyeket egyszerűen mi magunk is megoldhatunk, ha van türelmünk és néhány eszközünk hozzá.

Abban viszont egyetérthetünk, hogy egy dugulás vagy csőtörés soha nem tud jókor jönni. Komolyabb esetekben pedig mindenképpen szükséges szakemberhez fordulnunk. A vízvezeték szerelés árak ma már nem szóródnak olyan széles körben, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a vidék is erősen zárkózik fel Budapesthez. De minél több szakitól kérünk árajánlatot, annál nagyobb eséllyel választhatjuk ki a megfelelő személyt.

Összegyűjtöttünk 5 esetet, amikor muszáj szakemberhez fordulnunk, mert a saját szereléssel csak nagyobb problémát okozhatunk, mint ami kezdetben volt.

Csőtörés

Ha a kertben állandó pocsolya van vagy mocsár alakul ki annak ellenére, hogy hét ágra süt a nap, akkor bizony minél hamarabb fel kell venni a kapcsolatot egy vízvezeték szerelővel.

Meg kell találni a probléma forrását, hiszen komoly károkat képes okozni az elfolyt víz. A pince beázhat, a falak penészesedhetnek, nem beszélve az akár százezres számláról.

Mosogató, mosógép bekötése

Ha sikeresen megvásároltuk a mosó- vagy mosogató gépet, akkor nincs más hátra, mint hogy be kell üzemelni. Ez néha nehézséget okozhat, főleg akkor, ha nincs kialakítva pillangószelep a bekötéshez.

Ilyenkor nyugodtan kérjünk árajánlatot néhány vízvezeték szerelőtől. Mindennél fontosabb, hogy a bekötés után ne legyen szivárgás, és a gép is tökéletesen működjön. A mosogatógép esetében pedig extra nehézséget okozhat a csatornába való bekötés, mert nem minden szifon képes fogadni ezt a gépet.

Duguláselhárítás

Egy bizonyos szintig mi magunk is megoldhatjuk a dugulást. Viszont kialakulhat olyan lerakódás, amit a szódabikarbóna és ecet kombinációja, pumpálás és forró víz sem tud fellazítani. Ilyenkor nincs más választásunk, mint az interneten keresgélni és vízvezeték szerelőt vagy duguláselhárítót hívni.

Az árak ilyenkor másodlagosak, mivel a legfontosabb, hogy bontás nélkül lehessen megoldani a problémát.

Wc tartály javítás

A csöpögő tartály azonnali javításra szorul. Alapos vizsgálat után a szakember megállapíthatja, hogy honnan ered a szivárgás, ezzel egy csomó vizet megspórolhatunk.

Az is előfordulhat, hogy a teljes WC tartályt le kell cserélni, egy igazi szaki ebben is segíteni tud.

Vízóra probléma

A vízóra helyes működése nagyon fontos. A hitelesítési idő lejáratát észben kell tartani, és csak az erre feljogosított szakember végezheti el a vízóra cseréjét. Ilyenkor olyam vízvezeték szerelőre van szükség, aki képes garanciajegyet és számlát biztosítani.

Ha nincs az ismerettségi körünkben szerelő, akkor ajánlott az interneten kutakodni, és választani a vízvezeték szerelő elérhetőségek között. A korábbi ügyfelek által leadott értékelések mindig segítenek felfedni, melyik mesterember ért valójában a munkájához.